Bu Makalenin Yardımıyla Tüm HVAC Sorunlarınızı Kolayca Yönetebilirsiniz




HVAC'nizin bozulduğunu bulmak için eve varmak oldukça üzücü olabilir. İpuçları, tam da bunu yapmanıza yardımcı olacak harika.


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenicinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için daha zor olacak.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Kondenser ünitelerinizdeki birikintinizdeki kondansatörü temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Dış üniteleri gölgeli yerlere yerleştirin.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki, soğuk aylarda da sıcak havayı korur.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Bir müteahhit ile çalışmak bir risk unsuru ile birlikte gelir.


Bir HVAC yüklenicisi bulabileceğiniz zaman faydalı bilgiler isteyin. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaya çok daha istekli olurlar ve bu da kaçınmanıza yardımcı olabilir.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Fiyat teklifi için farklı şirketleri aradığınızda çok para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az beş müteahhit aramak istiyorsunuz.


Yeni bir HVAC sistemine sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Önce birkaç önemli şeyi düşünmelisiniz. Sistemler, etkin bir şekilde soğudukları ve ısıttıkları toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir ünite satın almak, biraz fazla küçük olanı satın almaktan daha iyidir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını öğrenin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, klimanızı o kadar az kez kullanmanız gerekir.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bunları test etmek için bir profesyonel de kiralayabilirsiniz.


Klima alışverişine çıkmadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle odanın fit karesi başına yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, genel olarak işlerin iyi gitmesini sağlamanın kolay bir yolunu temsil eder.


Sorunu çözmek için hızlı ve hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlayacaktır. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamayacaktır. Teşhisten sonra sorunları hızla çözerler.


Bir köşede olması gerekiyorsa, duvara çarpmasını önlemek için hava akış yönünü değiştirebileceğinizden emin olun.


Her zaman bir HVAC yüklenicisinden referanslar aldığınızdan emin olun.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyulduğunda size gelebilmeleri gerekir.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kullanmadığınız zamanlarda kondansatörün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima kontrol edin.


Bu bilgi, evinizdeki BTU sayısını belirlemek için kullanılır.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, elektrik faturanızı düşürür ve ünitenize gereken dinlenmeyi sağlar.


Verimliliği artırmak için HVAC'ınızın ısıtma kanallarını düzenli olarak temizleyin. İyi durumda olduklarından emin olmak için kanallara sık sık bakın. Hasarlı kanallar, ısıtma faturanızın artmasına neden olabilir.


Ünitenizle çalışırken, ünitenizin kullanım kılavuzunu her zaman yanınızda bulundurun. Bu kılavuzda yer alan bilgiler, sorunlarla ilgileniyorsanız size yardımcı olacaktır.


HVAC sisteminizi en iyi durumda tutmak için bu ipuçlarını kullanın. Havalandırmalardan hava gelmediğini görmek için eve gelmek iyi bir duygu değil. Üstelik yüksek onarım maliyetleri sorunları daha da artırıyor. Bunu burada sahip olduğunuz sağlam bilgilerle önleyin. Ünitenizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için gerektiği şekilde bakım yapmak için buradaki bilgileri kullanın.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları

Comments