HVAC Deneyiminizi İyileştirmek İçin İpuçları ve Püf Noktaları



Bir evin ısıtma ve soğutma sistemlerinin, uygun şekilde ısıtılıp soğutulup ısıtılmadığıyla çok ilgisi vardır. Bu, HVAC sisteminizin sağlıklı olduğu anlamına gelir. Ünitenize gerektiği gibi bakmazsanız, maliyetli onarımlar ve sefil yaşam koşulları bekleyebilirsiniz. İşte sizi dışarı çıkaracak bazı ipuçları.


Bir tamirci aramadan önce HVAC sisteminizin ne tür olduğunu bilin. Bu, yeni yüklenicinin gerekli bilgileri almasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, bir teknisyeni aramadan önce evinizi gezin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Kondansatör ünitenizdeki pislikleri temizleyin. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınarak sistemin arızalanmasına zarar verir.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının, bağlantı noktalarını kaplayan kauçuk veya metal kapaklar olduğunu fark edeceksiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Evinizde yılda iki kez HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettirdiğinizden emin olun. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Soğuyunca sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerinizi kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin yıllarca verimli çalışmasını sağlayabilir ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınız söz konusu olduğunda size yardımcı olmanın basit bir yoludur. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında sistemin motorunu inceleyecek, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecekler. Bu basit görevler, HVAC sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Asla ev sıcaklığınızın çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, evinizi yalnızca makul bir süre içinde 20 derece Fahrenheit'e kadar soğutabildikleri için sınırlıdır. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, yalnızca 80 veya daha fazlasına düşürecektir. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerini arayın. Bu adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, termostatınızdaki ayarı fan ayarına getirin, bu kompresörü devre dışı bırakacaktır. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


İnsanlara, hizmetlerden nasıl davrandıkları hakkında yorum bırakma fırsatı veren çok sayıda harika site var. Bu, birlikte çalışmanız gereken ve çalışmadığınız kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Üniteniz verimli bir şekilde çalışmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Onarılmış sızıntılarınız varsa, sızıntının bulunması ve onarılması için harcanan para kendi kendini amorti edecektir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını öğrenin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, hemen her türlü engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir müteahhide para harcamadan önce bunu kendiniz kontrol edin.


Köşeye koymaktan başka seçeneğiniz yoksa, ünitenizin hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin verdiğinden emin olun.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ücretleri ve yakıt gibi şeyler için sizden ücret almaya çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün.Bu, kondansatörünüzün kullanılmadığı zamanlarda daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Artık HVAC'nizin sorunsuz çalışmasını nasıl sağlayacağınızı biliyorsunuz. Arızaları önlemek için düzenli bakım prosedürlerini izleyin. Bu tavsiyeyi kullanarak evinizin sıcaklığının rahatsız olmasını önleyin.


Daha fazla oku:eca şofben

Comments