Hvac Hakkında Herkesin Kolayca Takip Edebileceği Harika Tavsiyeler



HVAC hakkında bilgi edinmek zor görünüyor. Aşağıdaki paragrafların üzerinden geçmek için zaman ayırmaya istekliysen, durum böyle olmak zorunda değil. Bunun nedeni, HVAC sisteminizle ilgili bazı iyi tavsiyelerin size söylenecek olmasıdır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşursanız çok daha zor olacaktır.


Harici bir kondansatör ünitesindeki birikintiyi temizleyin. Bir fırtınadan sonra döküntü birikebilir ve bu, sisteminizin iç işleyişini bozabilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Yapraklar ve döküntüler HVAC ünitenize zarar verebilir. Düşme sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve bloke olursa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Yağ delikleri varsa kondansatörünüzü yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış üniteleri gölgeli yerlere yerleştirin.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında kalmanıza da yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınız söz konusu olduğunda size yardımcı olmanın basit bir yoludur. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. BBB ile kontrol edin ve incelemeleri de arayın. Bu basit adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olur. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak kullanabileceğinizi bile bulabilirsiniz.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi üretiyorsa, herhangi bir engel olup olmadığına hemen bakın. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Yardım çağırmadan önce ona bir bak.


Birimi anlayan ve ne yapacağını bilen bir HVAC işi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu kolayca teşhis etmelidir. Sorun belirlendikten sonra, aynı zamanda onları verimli ve hızlı bir şekilde nasıl çözeceklerini de bilmelidirler.


Bir HVAC yüklenicisini düşündüğünüzde daima bazı referanslar alın.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgasının ortasında ister yılın en kötü kar fırtınasında olsun, gerektiğinde bir eve gelebilmeleri gerekir.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün.Bu kondansatörünüzün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima takip edin.


Sisteminiz için en iyi boyuttaki birimi bulurken bunun hesaba katılması gerekir.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, enerji açısından size çok yardımcı olacaktır çünkü yatağınızda sıcakken sisteminize biraz kesinti yaşatır.


Bu enerji ürünlerinin çok katı verimlilik kurallarını karşıladığı bilinmektedir. Bunlar, Birleşik Devlet Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından belirlenir. Çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Hanelerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu, enerji faturanızı büyük ölçüde artırabilir. Kanallarınızı mühürlemek hem kolay hem de ucuzdur, hatta kendiniz bile yapabilirsiniz, o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızda tasarruf etmenizi sağlar.


Artık her şeyle başa çıkmaya hazırsanız, HVAC tavsiyelerini takip etmekte çok fazla sorun yaşamazsınız. Bu ipuçlarını kullanırsanız, işler sorunsuz gidecektir. Bu tavsiyeyi kullanırsanız, bundan yararlanacaksınız.


Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları

Comments