Hvac Hakkında İpuçları mı Arıyorsunuz? Doğru yere geldiniz!



Birçok insan, evlerinin kritik bir bileşeni olmasına rağmen HVAC sistemlerine sahiptir. HVAC profesyonel değiştirme veya onarım hizmetlerini seçmenin ayrıntılarını ve çıkışlarını seçmeyi öğrenmek, ev sahiplerinin yapabileceği her akıllı şey için akıllıca bir harekettir. Bu makale size biraz yol göstermede yardımcı olabilir.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yüklenicinize bu bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


Kondenser ünitenizde biriken her türlü pisliği temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınmasına neden olabilir.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerini ünitenizden uzak bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını dökmeye başladığında, dış HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrısına neden olursunuz.


Yağ delikleri varsa kondansatörünüzü yağlayın. Deterjan içermeyen ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damlatın.


Hava soğuduğunda dış mekan kondansatörünüzü kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, onu yıllarca iyi durumda tutabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu, soğuduğunda sıcağı korumanıza yardımcı olacaktır.


Enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için programlayabileceğiniz programlanabilir bir termostat kurun. Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında sistemin motorunu inceleyecekler, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecek. Bu, sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'de kontrol edin ve durumunuza bakın. Tüm bunları yapmak, daha iyi bir karar verme olasılığınızı artırır.


Bu günlerde müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına izin veren çok sayıda site var. Bu yöntem, kaçınmak istedikleriniz kadar uğraşmakla da ilgilenmenizi sağlar.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Sadece ödevinizi yaparak çok fazla para biriktirme olasılığınız olacaktır. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testin kendi masrafını karşıladığını göreceksiniz.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evin içinde ne kadar az ısı olursa, klimanızın o kadar az çalışması gerekir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin en iyi durumda çalışmasını sağlamak için yapılacak en basit şeydir.


Üniteyi bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, ünitenizin hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin verdiğinden emin olun.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı bir acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyduğunuzda yanlarında olmalıdırlar.


Sizden fazla ücret alacak bazı müteahhitler var. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima takip edin.


Hanelerin% 66'sının sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu, toplam elektrik giderinizin yaklaşık dörtte birine mal olabilir! Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Yalnızca Energy Star ekipman ve ürünlerini taşıyan ürünleri kullanan HVAC yüklenicileri arayın. Bu, sisteminizin ürünü karşılamasını ve onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlar. Bu, yıl boyunca harcamalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Düzgün çalışan bir HVAC'ye sahip olmaktan çok rahat bir evde yaşamaktan çok az şey daha önemlidir. Ancak, bu sistemlerin temellerine aşina değilseniz, zamanından önce bozulabilir. Yukarıdaki ipuçlarını okuyan ev sahipleri artık HVAC sistemlerini ve onlarla nasıl düzgün çalışacaklarını daha iyi kavrayacaklar.

Daha fazla oku:tam yoğuşmalı kombi fiyatları

Comments