Size Eksiksiz HVAC Bilgisi Verecek Basit Tavsiyeler



HVAC sisteminizle ilgilenirken bu ipuçlarını izleyin.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri herhangi bir bilgiyi vermenize yardımcı olacaktır.


Fanınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Harici kondansatör ünitelerinde biriken pisliği temizleyin. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları çıkarın ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Kırpmaları HVAC ünitesinden uzak bir yönde yönlendirin. Bu, enkazdaki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Hava 60 derece Fahrenheit'in altına düşerse hasarı önlemek için bu kapatılmalıdır. Bu, uzun yıllar boyunca iyi durumda kalmasına yardımcı olacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın sıcak havayı içeride tutar.


Bir bakım ziyareti sırasında, profesyoneller sistemin motorunu inceleyerek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayarak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayarak yardımcı olabilir. Bu basit şeyler, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlayacaktır.


Asla evinizin tehlikeli derecede ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, iç ortam sıcaklığını makul bir süre içinde yalnızca 20 derece düşürebilir. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul derecede soğuyabilirsiniz. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir Bu size olan bir şeyse, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Arkadaşlarınıza ve ailenize HVAC yüklenici önerilerini sorun. İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle bunu anlatmaya isteklidir. Bu aynı zamanda kimden kaçınmanız gerektiğini görmek için de kullanılacaktır.


Artık müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına izin veren epeyce site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve çalışmadığınız kişileri bulmanın mükemmel bir yolu olacaktır.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizin serinliği arasında dışarıda sıcakken bir bariyer görevi görür. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunuzu kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları giderdikten sonra, ısıtma ve soğutma maliyetlerinden önemli ölçüde tasarruf edeceksiniz.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizin içinde ne kadar az ısı olursa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, içinde herhangi bir pislik olup olmadığına bakın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir tamirci çağırmadan önce kendiniz kontrol edin.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Hava aşırı olduğunda bile, ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Bu, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin kaç BTU'ya ihtiyaç duyduğunu size söyleyecektir.


Yüklü bir programlanabilir termostat düşünün. Bu, siz uyku gibi şeyler yaparken sisteminiz dinlenirken, yardımcı programlarda epeyce tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Bu nitelikli enerji ürünlerinin, verimlilik için çok katı kuralları karşıladığı bilinmektedir. Yönergeler ABD tarafından oluşturulmuştur ve EPA'yı kısaca korumakla yükümlüdürler.


Isıtma kanallarını temizleyerek HVAC sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın. Isıtma kanallarınızda hasar veya açıklık olup olmadığını sık sık kontrol edin. Hasarlı kanallar enerji faturanızı artırabilir.


Evinizdeki HVAC sistemi, rahat bir ortamın temel bileşenidir. Bakım yapmazsanız kendinizi çok rahatsız hissedebilirsiniz. Sisteminizin bakımını yapmanıza veya yeni bir sistem seçmenize yardımcı olması için yukarıda bulunan ipuçlarını kullanın.


Daha fazla oku:12000 btu klima fiyatları

Comments